Kozalak Pasta
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- Yarım kilo pirinç patlağı
- 2 tane metro çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Limon sıkacağı
Hazırlanışı
Bir tencereye su bırakalım, üzerine birdelikli süzek bırakalım. O süzeğin üzerinede küçük bir tencere daha bırakalım ki suyun buharı ile küçük tenceredeki çikolataları rahat eritsin, yani su buharında bitter çikolatamızı ve metro çukulatamızı eritelim. İçine tereyağımızı, balımızı ekleyelim. En son pirinç patlağımızı da ekleyip hepsini karıştıralım. Burada dikkat dilmesi gereken nokta ocağımızı kapatmayalım mum ışığı ayarında kısalım ki suyun sıcaklığını muhafaza edelim. Karışan malzemelerimizden bir kaşık alalım. Limonumuzu sıktığımız limon sıkacağımızı ters çevirelim ve içine birer kaşık dolduralım. Şeklini alınca hemen çevirip düşürelim. Zaten sıcağıyla hemen şeklini alıyor ve düşüyor. Hepsini bu şekilde hazırlayıp kozalak pastamızı bitirelim ve soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder