Limonlu Kurabiye
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 limon kabuğu ve suyu
- 1 yumurta
- 1 orta boy su bardağı nişasta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2, 5 bardak (yaklaşık) un
Hazırlanışı
Un hariç oda sıcaklığında beklemiş yağ, yumurta, sıvı yağ bir kaba alınır. Üzerine bir limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılıp karıştırılır. Sonra nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozu konulup iyice macun gibi olana dek karıştırılır. Sonra un azar azar katılarak hafif sert ama şekil alabilen kıvamda hamur yapılır. Unun çeşidi çok olduğundan azar azar katalım, şekil verip tepsiye dizelim. 170 derece soğuk fırında 30 dk altı hafif kahverengi şekilde olana kadar pişirelim. Fırından alıp tepside soğumasını bekleyelim. Üzerine pudra şekeri serpip ikram edelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder