Zencefil Zerdeçal Tarçınlı Kurabiye
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri derin bir kapta karıştırılır. İçine kabartma tozu, vanilya eklenir. Kulak memesi kıvamını yakalayacak şekilde azar azar un eklenerek hamur hazırlanır. İçerisine zerdeçal, zencefil ve tarçın belirtilen ölçülerde eklenir (fazlası acımsı bir tat oluşturabilir). Yaklaşık 6-7 mm kalınlığındaki hamura kalıplarla şekil verilerek, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. 170 derece fırında altın sarı renk alana kadar pişirilir. Kurabiyeleri soğumadan tepsiden almaya çalışırsanız elinizde dağılır. İsterseniz üzerini renkli sıvı şekerler ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder