Lor Peynirli Pişi
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- yarım paket yaş maya
- 2,5 su bardağı un
- Yarım fincan sıvı yağ
- Tuz
- Su
Hazırlanışı
Hamurun tüm malzemeleri karıştırılarak ılık su eklenerek kulak memesi kıvamından biraz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Ardından yarım saat veya bir saat kadar mayalanmaya bırakılır (vaktinize göre)
İçi için lor ve süt iyice karıştırılır ve kekik ile tuz eklenerek biraz daha karıştırılır. Ve mayalanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yarım santim kadar açılır ve hazırlanan içten bir kaşık eklenerek beş dk kadar mayalanması için bırakılır. Aynı şekilde hazırlanan tüm hamur kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder