Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı



NefisYemekTarifleri-KB6d8dl8b


Kaç Kişilik: 12-14 kişilik


Hazırlama Süresi: 2 saat


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • 1 kilo kıyma
  • 1 kilo kuru soğan
  • 1 paket margarin
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 1 kase ceviz içi



Hazırlanışı


Mümkünse bir gün önceden içini kavurup hazırlayalım, ki iyice donsun. İçinin hazırlanması için önce kıymamızı bir tencereye bırakalım ve altını yakalım. Yavaş yavaş kendi halinde biraz kavuralım. Sonra ince ince doğradığımız kuru soğanlarımızı ekleyip kıymayla beraber kavuralım ama kıyma suyunu çekene kadar asla yağını bırakmayalım. Kıyma ve soğanlar suyunu iyice çekince margarini ekleyip kavuralım ve baharatları, maydanozu, cevizi ekleyelim ve bir tepsiye alalım. Kavrulan içimizi iyice soğuyup donmasını bekleyelim. İçimizi hazır edince sıra köftenin dışını hazırlamaya geldi.

Onun için yine geceden bir paket tel şehriyemizi soğuk suya ıslayalım. Köftelik bulgurumuzu alalım. Üzerine maraş biberimizden bırakalım. Sonra suya ısladığımız tel şehriyemizin suynu süzüp bulgurumuzu onunla ıslayalım. Et makineniz varsa etimizi tuzlayıp çekelim. Sonra ısladığımız bulgurla beraber etimizi et makinemizde beraberce çekelim. Eğer makineniz yoksa etinizi çekilmiş alın ve elde yoğurun. Köftemizi makinede çektikten sonra elimizle yoğuralım ve yumurtasını kıralım. Yanımıza bir kaseye su bırakalım ve köftemizden ceviz kadar alıp iki parmağımızla oyalım. Sonra donmuş halde olan içimizi elimizde sıkıp birer parça bırakalım. Zor olur derseniz bir kaşık ile köftenin içine bırakalım ve elimizde yuvarlayıp kapatalım. Böylece tüm köftelerimizi hazırlayalım. Sonra tencereye su bırakalım ve su kaynayınca köfteleri içine atıp haşlayalım. Afiyet olsun.

Bu köfteleri yapmak için bana yardıma gelen tüm arkadaşlarıma teşekkürler çünkü köftemiz çoktu. Elbistanlı arkadaşlarımın yardımıyla çabucak hazırladık. Elbistanlı hanımlar köfte yaparken birbirlerine yardıma gidiyorlar çünkü hem zahmetli hemde beceri gerektiren bir yemek. Haşlarken yarılabilir riski de var, birde ben en çok neyi seviyorum biliyor musunuz arkadaşlar böyle uzun süren yemek yapımlarında sofra başında anlatılan hikayeleri gündem konularını gelmişten geçmişten konuşmaları dinlemeyi çok seviyorum. Bence arkadaşlar asındaki muhabbet artıyor, dostluklar pekişiyor gibi geliyor bana. Köfte yapan arkadaşlarımın eline sağlık onları çok seviyorum.

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 4

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 7

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 2

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 3

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 5

Maraş Usulü İçli Köfte Yapımı 6




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz