Mercimek Çorbası (sebzeli)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 50dk
Malzemeler
- 1 buçuk bardak kırmızı mercimek
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 kaşık tepeleme un
- Tuz
- Sıvı yağ
- Tereyağı
Hazırlanışı
Havucu, soğanı ve patatesi büyük küpler halinde doğruyoruz ve tencereye sıvı yağı ekleyip 6-7 dakika kavuruyoruz. Sonra unumuzu ve biraz da tereyağını ekleyip 10 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bol suyla yıkadığımız mercimeği de ilave edip 2 dakika karıştırıyoruz ve üzerine yaklaşık 1 litre sıcak su ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip arada karıştırarak sebzeler biraz fazla yumuşayacak kadar kaynatıyoruz. Sebzeler ve mercimek eridiğinde ateşten alıp blender ile pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tekrar ateşe alıyoruz. 5 dakika kadar tekrar kaynatıyoruz. Kıvamı yoğun olursa açacak kadar su ekliyoruz ve ateşten alıyoruz. Üzerine pul biber, karabiber ekleyebilirsiniz. Tereyağını hafif yakıp tabağımızdaki çorbamızın üzerine ekliyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder