Omaç Tarifi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- Yufka ( Hazır olanlardan değil elde yapılan yufkalardan )
- Yumurta
- Tereyağı
- Tuz
Hazırlanışı
Yufkaları elinizle orta büyüklükte parçalara bölün. Derin bir tavanın içerisine tereyağını eritin daha sonra yumurtaları kırın damak tadına göre tuzunu ekledikten sonra yumurtaları karıştırarak pişirin. Yumurtalar piştikten sonra bölmüş olduğunuz yufkaları içine döküp iyice karıştırın. 1-2 dk karıştırdıktan sonra ocaktan alıp yufka arasında dürüm yapıp afiyetle yiyin.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder