Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Mayıs 2014 Cumartesi

Patatesli Karnı Kesik Poğaça



NefisYemekTarifleri-cFD3Hu1KC


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 15dk


Pişirme Süresi: 20dk




Malzemeler


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (beyaz içine, sarısı dışına)
  • 1 paket yaş maya (42)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un (benim 6 su bardağı aldı)



Hazırlanışı


Öncelikle hamur için bütün sıvı malzemeler yoğurma kabına alınır. Un hariç güzelce karıştırılır. Unu yavaş yavaş eklenerek hamurumuz güzelce yoğurulur. Sonra üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. İçi için patatesler haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler soyulup ezilir. Soğuduktan sonra üzerine kaşar peynir rendesi azıcıkta tuz atıp karıştırılır. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Resimde benim yaptığım gibi elimizle açılıp içerisine 1 yemek kaşığı içten katıp ağzı kapatılır. Kapalı yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Hepsine aynı işlem yapıldıktan sonra bıçakla resimdeki gibi kesilir. Kesme işleminden sonra yumurta sarısı fırça yardımıyla üzerine sürülür. Susam serpilip 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Çok ama çok lezzetli yumuşacık bir tat oluyor, afiyetle kalın sevgiler :)

Patatesli Karnı Kesik Poğaça 1

Patatesli Karnı Kesik Poğaça 2

Patatesli Karnı Kesik Poğaça 3




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz