Patatesli Karnı Kesik Poğaça
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 6 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (beyaz içine, sarısı dışına)
- 1 paket yaş maya (42)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un (benim 6 su bardağı aldı)
Hazırlanışı
Öncelikle hamur için bütün sıvı malzemeler yoğurma kabına alınır. Un hariç güzelce karıştırılır. Unu yavaş yavaş eklenerek hamurumuz güzelce yoğurulur. Sonra üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. İçi için patatesler haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler soyulup ezilir. Soğuduktan sonra üzerine kaşar peynir rendesi azıcıkta tuz atıp karıştırılır. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Resimde benim yaptığım gibi elimizle açılıp içerisine 1 yemek kaşığı içten katıp ağzı kapatılır. Kapalı yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Hepsine aynı işlem yapıldıktan sonra bıçakla resimdeki gibi kesilir. Kesme işleminden sonra yumurta sarısı fırça yardımıyla üzerine sürülür. Susam serpilip 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Çok ama çok lezzetli yumuşacık bir tat oluyor, afiyetle kalın sevgiler :)
0 yorum:
Yorum Gönder