Pratik Sodalı Tepsi Böreği
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 2 yumurta
- 2 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, maydanoz
Hazırlanışı
Fırın tepsisi yağlanır. 1 yufka tepsiye döşenir. Kenarları dışarı sarkar, öbür 2 yufka döşenir. Üzerine peynir, maydanoz karışımı paylaştırılır. Öbür 3 yufkada kuru bir şekilde döşenir. Sarkan yufkalar kapatılır. Bir kapta yumurta, maden suyu, süt, sıvı yağ iyice çırpılır. Yufkalar bıçakla kare kesilir, sos üzerine dökülür, 25 dk bekletilir. 200 derecedeki fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Gerçekten su böreği tadında harika bir börek oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder