Patlıcanlı Et Sote
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 300gr dana/kuzu eti
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane orta boy patlıcan
- Kimyon, karabiber, pulbiber
- Salça
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Eti küçük kuşbaşı doğruyoruz tavaya alıp harlı ateşe koyuyoruz rengi dönüp suyunu salınca altını iyice kısıyoruz. Suyunu çekince yağ ilave edip kavuruyoruz. Buarada patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve kızartıyoruz. Kağıt havlu koyduğumuz süzgeçte kızaran patlıcanları yarım saat kadar bekletiyoruz. Kızarmaya başlayan ete doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz baharatları ve salçayı ilave ediyoruz son olarak yağı süzülen patlıcanları ekleyip 5dakika daha kavuruyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder