Kabaklı Ali Nazik (Kuşbaşılı)
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 5-6 adet kabak
- 500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
- 2 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder