Pofuduk Omlet
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 5 yumurtanın beyazı
- Bir çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Yumurtanın beyazları derince bir kase içine alınır. İçine bir çimdik tuz atılır. Mikserle kar beyazı olana kadar önce düşük devirde, giderek hızlandırılarak çırpılır.
Kabı ters çevirdiğimizde dökülmüyorsa olmuş demektir.
Teflon tava yağlanır ve tahta kaşık yardımı ile kabarcıklar gitmeden, bastırmadan tavaya yayılır.
Altı piştiği zaman ters yüz yapılır. İki tarafı da kızarmışsa omletimiz hazır demektir. Çok yüksek ateşte yapmamanızı tavsiye ederim.
Puf puf bir omlet olur. Tadı çok güzel.
Çocukların hoşuna gideceğine eminim. Daha önce başka bir yerde yemedim ve görmedim. İlk kez denedim ve çok hoşumuza gitti. Severek yedik.
Size de denemenizi tavsiye ediyorum. Değişik bir çeşit.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder