Poğaça
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 125 gram terem yağı (eritmeden)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (yarım kilogram kadar)
Hazırlanışı
Peynir ve maydanoz hariç tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. İç malzemesi koyularak istenilen şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilir. 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder