Şımarık Mantı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Tercihen baharat
Hazırlanışı
Soğan ve kıyma kavrularak iç harcı hazırlanır. Kare milföy parçaları merdane yardımıyla inceltilerek uzunlamasına ortadan kesilerek orta kısmına boydan boya harç dizilerek iki yandan kapatılır ve 2-3 cm aralıklarla kesilir. Üzerine yumurta sürülüp fırına verilir. Üzerine kullanacağımız yoğurda tercihinize göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurdun koyu olmasında fayda var. Malumunuz ki milföy çabuk yumuşayan bir malzeme. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder