Pudingli Kek Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu puding
- 2 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri bir kapta beyazlaşıncaya kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla sütü, yağı ve vanilyayı ekleyip düşük devirde çırpıyoruz. Ardından toz pudingi de ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döktükten sonra önceden ısıtılmış 180ºlik fırına verip pişiriyoruz.
Ben krem şanti ve antep fıstığı ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder