Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Pudingli Kek Nasıl Yapılır?



NefisYemekTarifleri-1TPbyHhuw


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik


Hazırlama Süresi: 20dk


Pişirme Süresi: 45dk




Malzemeler


  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu puding
  • 2 su bardağı un



Hazırlanışı


Yumurta ve şekeri bir kapta beyazlaşıncaya kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla sütü, yağı ve vanilyayı ekleyip düşük devirde çırpıyoruz. Ardından toz pudingi de ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döktükten sonra önceden ısıtılmış 180ºlik fırına verip pişiriyoruz.
Ben krem şanti ve antep fıstığı ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz