Elmalı Tart Yapılışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
- 3 parmak kalınlığında margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcama hamurun yarısından çoğunu alıp yayıyoruz. Üzerine pişirip soğuttuğumuz elma harcını yayıyoruz. Onun üzerine de isteğe göre ya uzun şeritler diziyoruz yada buzluğa bir parça hamur koyup donmaya yaklaşınca üzerine rendeliyoruz. İlk 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Kalan 10-15 dakikada da 200 -210 derecede pişiriyoruz. Pembeleştikten sonra aşırı kızartmadan fırını kapatıyoruz. Fakat içini çekmiş olduğundan emin olup fırından öyle çıkartınız. Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder