Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
18 Mayıs 2014 Pazar

Risotto



NefisYemekTarifleri-dH2cL1kaS


Kaç Kişilik: 6-8 kişilik


Hazırlama Süresi: 30dk


Pişirme Süresi: 25dk




Malzemeler


  • 500 gr risotto pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1yemek kaşığı tereyağ
  • 1 litreye yakın tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gr mantar
  • 100 gr parmesan peynir
  • Tuz
  • Karabiber



Hazırlanışı


İlk olarak tencereye sıvı yağ koyuyoruz. Rondodan geçirdiğimiz soğanları kavurarak risottoya başlıyoruz. Kavrulan soğanlara 1, 5 çay kaşığı sarımsak koyup, pirinci ilave ediyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak pirinçleri de kavuruyoruz. Daha sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ilave etmeye başlıyoruz. Her defasında azar azar pirinçler suyu çektikçe tavuk suyunu koymak önemli. Tuz ve karabiber de ilave edip yavaş yavaş demlenirken biz de mantarı hazırlıyoruz. Ayrı bir tavada yine sıvı yağ ile mantar, tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.
Pişen risottoya mantarı ilave edip ardından 1 kaşık tereyağ ve parmesan peynir de koyup altını kapatıyoruz. (Risotto sulu kıvamda olmalı)

Risotto 1 Risotto 2




  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz