Sarımsaklı Köfte
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- Köftelik ince bulgur (kişi başı 1 çay bardağı)
- 1 çorba kepçesi un
- 1 çay bardağına 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı salça
- Arzuya göre kimyon
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Su
Hazırlanışı
Bulgur üzerini 1 parmak geçecek sıcak su ile ıslatılır. Üzerine irmik, salça ve baharatlar eklenip hamur iyice kıvam alana kadar yoğurulur. Eğer çok sert ise elimiz biraz su ile ıslanıp şekil verilir. Küçük toplar yapılıp ortasına parmak basılır. Sıcak suda haşlanır (içine biraz limon tozu atmak dağılmasını önler ) Domatesler rendelenir ve sarımsak ilave edilir, tavada pişirilir. Köfteler servis tabağına alınır. Pişen sos üstüne dökülür. İnce kıyım maydanozlarla süslenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder