Somon Izgara Tarifi
Somon Izgara Tarifi
Malzemeler
5 Adet Haşlanmış Patates1250 Gram Somon Fileto
1 Tutam Yeşil Soğan
Kiraz Domates
Zeytinyağı
Roka
Taze Biberiye
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Somon filetoları düz bir tabağa diziyoruz. Üzerine değirmenden tuz ve karabiber kırıyoruz. Zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Biberiye yaprakları serpiyoruz. İyice karıştırarak harmanlıyoruz. Izgara tavaya az zeytinyağı döküyoruz. Balıkları tavaya alıyoruz. Alt üst çevirerek pişiriyoruz. Diğer taraftan haşlanmış patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Yeşil soğanı da ince ince doğrayıp patateslerin üzerine ekliyoruz. Rokayı doğrayıp, ilave ediyoruz. Tuz serpiyoruz. Az da zeytinyağı döküyoruz. Karıştırıyoruz. Hazırladığımız salatayı servis tabağına boşaltıyoruz. Üzerine de kızarttığımız somonları diziyoruz. Kiraz domatesleri ikiye kesip, salatanın kenarlarına diziyoruz. Yemeğimizi servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder