Soya Soslu Sebze Kavurması
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- Ölçüler ortalama ve istenilen sebzeler kullanılır
- 1 kase küçük parçalara kesilmiş karnabahar
- 1 kase brokoli
- 2-3 tane kabak
- 1 tane havuç
- Sıvı yağ
- Susam yağı
- Pirinç sirkesi
- Soya sosu
Hazırlanışı
Sebzeler ayrı ayrı kavrulacak. Çin tavası veya demir tava iyice ısıtılır, her sebze kavurması için iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı susam yağı, bir yemek kaşığı pirinç sirkesi ve iki yemek kaşığı soya sosu tavada ısıtılır ve sebze eklenir 2-3 dakika kavrulur (fazla yumuşamayacak) servis tabağına alınır. Sırayla aynı şekilde diğer sebzeler de kavrulur. İstenirse sade sebze olarak servis yapılır, istenirse sushi pilavı üzerine servis olur veya istenilen noodle ile birlikte sıcak olarak servis yapılır. Yanında acı sos veya sosa sosu sunulur. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder