Sulu Köfte
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- Yarım kg kıyma
- 5-6 dilim ekmek içi
- Baharat
- 1 yumurta
- 1-2 kaşık haşlanmış pirinç.
- Yağ
- Tuz
- Patates
- Salça
- Su
Hazırlanışı
Kıymaya patates, salça ve su hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Köfte dinlenirken patateslerimizi soyup parmak parmak doğruyoruz. Çıkan köfte ve patatese göre ( salçalı su köftelerin yarısını hafif geçecek şekilde) yağda salçayı kavurup suyla açıyoruz. Salçalı su kaynadıktan sonra patatesleri ve köfteyi ekleyip pişiriyoruz. Patateslerimiz yumuşayınca altını kapatabiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder