Hamsi Dürüm
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Kişi sayısına göre ayıklanmış hamsi (ben dondurulmuş kullandım)
- Kişi sayısına göre tortilla (lavaş ekmeği)
- Rokalı marul salatası
- Mısır unu
- Tuz ve kırmızı toz biber
- Kuru soğan
- Limon
Hazırlanışı
Hamsiler yıkanıp süzülür ve kurutulur. Hamsiler saklama poşetine alınıp üzerine mısır unu, tuz ve kırmızı toz biber eklenir. Poşet sallanarak hamsilerin una bulanması sağlanır. Hamsiler fırında veya yağda pişirilir. Tortilla ısıtılır. Rokalı marul salatası ortasına yayılır. Üstüne pişirdiğimiz hamsiler yerleştirilir. Hamsilerin üstüne limon sıkılır. (seviyorsanız eğer) Kuru soğan halka halka doğranıp hamsilerin üzerine konulur. Tortilla rulo şekline sarılıp dürüm yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder