Tantuni Yapımı
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- Yarım kg çok ince doğranmış kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı
Mümkünse tantuni için kavurma sacı kullanmalısınız. Etin yağından bir avuç kadar ince doğrayıp kavurma sacına alın ve biraz kavurun. Daha sonra etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Eğer etin yağını kullanmak istemiyorsanız önce eti kavurun sonra sıvı yağ ekleyerek pişirmeye devam edin. Etler pişince baharatları ekleyip karıştırın, kuru soğanı, domatesi, biberi ince ince doğradıktan sonra ilave edin. Sebzeler ölünce en son tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Lavaşın içine ince kıyılmış maydanoz ve kuru soğanla sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder