Tavada Hamsi
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım kilo hamsi
- 1 kaşık sıvı yağ
- Mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
Hazırlanışı
Hamsileri ayıklıyoruz iyice yıkayıp süzüyoruz. Bir yandan da bir gazetenin üstüne un, toz biber ve tuz ilave edip harmanlıyoruz. Ayıkladığımız balıkları una buluyoruz. Tavaya 1 kaşık yağ koyuyoruz ve balıkları resimdeki gibi diziyoruz. Arkası kızarınca bir tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz arkası da kızarınca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder