Tarçınlı Minik Kurabiyeler
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Malzemeler iyice yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Tek lokmalık kurabiye olacak büyüklükte. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Fırın 180 dereceye ayarlanıp tepsiyi soğuk fırına koyuyoruz. Soğuk fırına koyma fikrini bana bir arkadaşım verdi ve kurabiyem her zamankinden daha güzel oldu. Kurabiyeleri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Sıcak kurabiyeleri tarçın ve pudra şekeri karışımının olduğu tabağa koyuyoruz, her yerinin tarçın olmasını sağlıyoruz. Soğuduktan sonra ikram ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder