Tas Kebabı Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 250 gr küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
- 5 tane küçük küçük doğranmış sivri biber
- 1 doğranmış soğan
- 4 tane küçük küçük doğranmış domates
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber ve tuz
- 3 kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tencereye sıvı yağı, soğanı ve biberi koyun. Güzelce kavurun. Sonra eti de koyun, çok iyi kavurun. Sonra karabiber, domates koyun. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı su koyun. Kaynamaya gelince kısık ateşe alın. Tuzu koyun ve tam 40 dk pişirin. Sonra kontrol edin eğer suyunu çektiyse ve pişmediyse biraz daha su koyun. Pilavla cacığın yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder