Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk bulyon
- 3 su bardağı su
- Tuz
Hazırlanışı
İlk önce bulgurumuzu güzelce yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Ardından sıvı yağını tencereye alıp tel şehriyelerimizi rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan tel şehriyelerin içine suyunu süzdürdüğümüz bulguru ve tuzu ilave edip 2-3 dk su eklemeden kavuruyoruz. Bir taraftan da sıcak suyun içine bulyonu atıp eritiyoruz. Kavurduğumuz bulgura suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. İlk önce su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pilavımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavı 20 dk beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder