Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
22 Mayıs 2014 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı



NefisYemekTarifleri-AowoiqDrQ

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 su bardağı su
  • Tuz



Hazırlanışı

İlk önce bulgurumuzu güzelce yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Ardından sıvı yağını tencereye alıp tel şehriyelerimizi rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan tel şehriyelerin içine suyunu süzdürdüğümüz bulguru ve tuzu ilave edip 2-3 dk su eklemeden kavuruyoruz. Bir taraftan da sıcak suyun içine bulyonu atıp eritiyoruz. Kavurduğumuz bulgura suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. İlk önce su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pilavımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavı 20 dk beklettikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz