Tavuklu Pilav
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane bütün haşlanmış tavuk eti
- Yarım çay bardağı arpa şehriye isteğe bağlı
Hazırlanışı
Pirinçler 15 dk ılık tuzlu suda bırakılır. Tencereye sıvı yağ, tereyağı ve istenirse arpa şehriyeler konulup şehriyelerin renkleri kahverengi olana kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp süzülür ve tencereye katılıp 10 dk kısık ateşte kavrulur. Kaynar su ve tuz ilave edilip pişirilir. Ayıklanmış tavuk etleri üzerine serpilerek pilavın demini alması beklenir. Servise hazır hale getirilir. Yerken de karabiber ekilip yenilebilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder