Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
22 Mayıs 2014 Perşembe

Tavuklu Pilav



NefisYemekTarifleri-qro4JYeWe


Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk




Malzemeler

  • 4 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane bütün haşlanmış tavuk eti
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye isteğe bağlı



Hazırlanışı

Pirinçler 15 dk ılık tuzlu suda bırakılır. Tencereye sıvı yağ, tereyağı ve istenirse arpa şehriyeler konulup şehriyelerin renkleri kahverengi olana kadar kavrulur. Pirinçler yıkanıp süzülür ve tencereye katılıp 10 dk kısık ateşte kavrulur. Kaynar su ve tuz ilave edilip pişirilir. Ayıklanmış tavuk etleri üzerine serpilerek pilavın demini alması beklenir. Servise hazır hale getirilir. Yerken de karabiber ekilip yenilebilir. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav 1



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz