Terbiyeli Tavuk Çorbası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tavuk budu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- 10 su bardağı su yada tavuk suyu
Hazırlanışı
Tavuk haşlanarak küçük küçük parçalara ayrılır. Un, yağda 1-2 dakika kavrulur. Su ilave edilir. Topaklanma olursa malzemeler konulmadan önce 1-2 dakika blenderden geçirilir. Doğradığımız tavuk ve pirinçte eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Yumurta, yoğurt ve limon çırpılır. Kaynayan çorbanın içinden bir kaç kaşık hazırladığımız terbiyenin içine konulur. Karıştırılıp çorbaya ilave edilir. Kaynayıncaya kadar tekrar karıştırılır. 5 dakika daha pişirilir altı kapatılır. Nane ve yağ kavrulur. Hazırladığımız çorbanın üzerine ilave edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder