Salçalı Sütlü Un Çorbası
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı su
- 2-3 yaprak taze nane
- Tuz
Hazırlanışı
Yağ ısınınca unu atıp sürekli karıştırarak un pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı da ekliyoruz. İlk anda topaklanıyor merak etmeyin açılacak. İçine yavaş yavaş sütü atıp aynı anda karıştırmaya devam ediyoruz. Aynı şekilde suyu da ilave ediyoruz. Azar azar atmak, sürekli karıştırmak ve bu işlemleri kısık ateşte yapmak önemli. Bu şekilde yapınca unumuz topaklanmayacak. Yine de topaklanırsa blenderdan geçirebilirsiniz. Daha sonra içine tuz atıyorsunuz. Ben mevsimi olduğu için taze nane kullandım ama siz arzunuza göre kuru nane ve pul biberi ayrı bir yerde kızdırıp ilave edebilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda salçasız yapınız. Ben yemeklerimde genellikle zeytinyağı kullanıyorum ancak çorbamız tereyağı ile de çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder