Yalancı Mantı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 paket mantı makarna
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
Hazırlanışı
Kıyma, rendelediğimiz soğan, tuz ve baharatları ekleyip kıymayı güzelce yoğuralım. Makarnalarımızın içini bu haçla dolduralım. Bunun için çay kaşığı sapından yardım alabilirsiniz. Tencereye makarnaları haşlamak için su koyup kaynamaya bırakalım, içine bir tutam tuz koyalım ki haşlama işlemi başarılı olsun. Su kaynayınca makarnaları içine alalım, ara sıra yapışmalarını önlemek için karıştırarak haşlama işlemine devam edelim. Haşlama bitince süzelim, ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım. Küçük bir tavada da üzerine dökeceğimiz tereyağlı sosumuzu hazırlayalım. Makarnaları servis tabağına alalım, üzerine yoğurt ve sosumuzu ilave edelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder