Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi
Malzemeler
Hamuru İçin:2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
Tuz
Ilık Su
Terbiyesi İçin:
1 Yumurta Sarısı
1,5 Yemek Kaşığı Un
1 Kase Yoğurt
Su
Üzeri İçin:
Tereyağı
Nane
Pul Biber
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. üzerine tuz serpip, karıştırıyoruz. Unun ortasına yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su dökerek hamuru yoğuruyoruz. Sert kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Erişte şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz erişteleri dü;z bir tepsiye alıyoruz. Üzerrine biraz un serpip, yapışmasını engelliyoruz. Diğer taraftan bir tencereye su dolduruyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta da çorbamızın terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kseye yoğurdu boşaltıyoruz. Üzerine yumurta sarısını alıyoruz. Unu ekliyoruz. çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz. Biraz da su ekleyip, terbiyenin kıvamını açıyoruz. Bu arada tencerede kaynayan sudan kepçe ile alarak terbiyenin üzerine alıyoruz. Bir yandan da sürekli karıştırıyoruz. Terbiyenin kıvamı ılıdıktan sonra yavaş yavaş tencereye boşaltıyoruz. Karıştırmaya da devam ediyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra üzerine erişteleri ekliyoruz. Çorbanın kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Erişteler pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz. çorbamız pişip, kıvamını aldıktan sonra servis kasesine boşaltıyoruz. Ardından tavaya biraz tereyağı alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine nane ve pul biber serpiyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Çorbamızın üzerine gezdirerek döküyoruz. Hazırladığımız tutmaç çorbasını sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder