Balkabağı Çorbası Tarifi
Balkabağı Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 Adet Soğan1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Dilim Balkabağı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Tutam Dereotu
Tuz
Su
Hazırlanışı
Balkabağını küçük küpler halinde doğruyoruz. Soğanı da küp küp doğruyoruz. Tencereye biraz zeytinyağı döküyoruz. Doğradığımız soğan ve balkabaklarnı alıyoruz. Karıştırıyoruz. Bir müddet kavuruyoruz. Soğanların rengi değiştikten sonra tencereye sıcak su ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzeleri pişmeye bırakıyoruz. Balkabakları piştikten sonra el belndırıyla püre haline getiriyoruz. Ayrı bir tencereye de tereyağını alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekliyoruz. Kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine soğuk sütü boşaltıyoruz. Ardından sıcak su ekliyoruz. Çorba kaynadıktan sonra üzerine püre halindeki balkabaklarını ekliyoruz. Tekrar el belndırından geçiriyoruz. Tuz serpiyoruz. Çorbanın kıvamına göre sıcak suyunu veriyoruz. Çorbamızı pişmeye bırakıyoruz. Çorbamız kaynayıp, kıvamını aldıktan sonra servis kasesine boşaltıyoruz. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz. Balkabağı çorbamızı sıcak olarak servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder