Zeytinyağlı Çağla Mezesi Tarifi
Zeytinyağlı Çağla Mezesi Tarifi
Malzemeler
1 Adet SoğanYarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
Yarım Kilogram Çağla
1 Su Bardağı Su
1 Tutam Dereotu
Tuz
Hazırlanışı
Çağlayı iyice yıkıyoruz. Daha sonra büyüklüklerine göre ikiye veya üçe bölüyoruz. Doğradığımız çağlaları tencereye alıyoruz. Üzerini 3 parmak geçecek şekilde su koyup, haşlanmaya bırakıyoruz. Çağlalar haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tarafta soğanı küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağını alıyoruz. Üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Soğanların rengi değiştikten sonra üzerine haşladığımız çağlaları alıyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika çağlalar kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz. Diğer tarafta bir kaseye unu alıyoruz. Üzerine az da su koyarak kıvamını ayarlıyoruz. Ardından unlu suyu tavaya, çağlaların üzerine boşaltıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Dereotunu ince kıyıyoruz. Çağlalı mezenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ince kıyılmış dereotu ekleyerek mezemizi servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder