Yoğurt Soslu Acı Filiz Otu Tarifi
Yoğurt Soslu Acı Filiz Otu Tarifi
Malzemeler
Yarım Bağ Acı Filiz OtuZeytinyağı
Tuz
Üzeri İçin:
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Sıvıyağ
Nane
Tuz
Su
Hazırlanışı
Acı filiz otunu iyice temizleyip, yıkıyoruz. Filiz otunun uç kısmından başlayarak sert kısmına kadar elimizle kırıyoruz.Tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup, ocağa alıyoruz. Haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan filiz otunu ayrı bir tabağa alıyoruz. Haşladığımız acı suyu da döküyoruz.Haşladığımız acı filiz otunu tavaya alıp, üzerine az zeytinyağı döküyoruz. Karıştırarak soteliyoruz. Tuz serpiyoruz. Hafiften sotelendikten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek döküyoruz.Ayrı bir tarafta küçük bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını alıp, karıştırarak kavuruyoruz. Kıvamını ayarlamak az su döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Nane serpiyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.Sarımsaklı yoğurdun üzerine hazırladığımız salça sosundan da kaşıkla ekleyerek, mezemizi servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder