Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
31 Mayıs 2014 Cumartesi

Yoğurt Soslu Acı Filiz Otu Tarifi

Yoğurt Soslu Acı Filiz Otu Tarifi

NefisYemekTarifleri-SASwYsIjx

Malzemeler

Yarım Bağ Acı Filiz Otu
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri İçin:
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Sıvıyağ
Nane
Tuz
Su

Hazırlanışı

Acı filiz otunu iyice temizleyip, yıkıyoruz. Filiz otunun uç kısmından başlayarak sert kısmına kadar elimizle kırıyoruz.Tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup, ocağa alıyoruz. Haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan filiz otunu ayrı bir tabağa alıyoruz. Haşladığımız acı suyu da döküyoruz.Haşladığımız acı filiz otunu tavaya alıp, üzerine az zeytinyağı döküyoruz. Karıştırarak soteliyoruz. Tuz serpiyoruz. Hafiften sotelendikten sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek döküyoruz.Ayrı bir tarafta küçük bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını alıp, karıştırarak kavuruyoruz. Kıvamını ayarlamak az su döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Nane serpiyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.Sarımsaklı yoğurdun üzerine hazırladığımız salça sosundan da kaşıkla ekleyerek, mezemizi servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz