Ay Çekirdekli Pirinç Pilavı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 çay bardağı baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- Ay çiçek yağı
- Tereyağı
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak
- Ay çekirdeği
- Tuz
Hazırlanışı
Ayçiçek yağını tencereye koyup tel şehriyeyi kavuruyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyip kavuruyoruz. Suyu ekleyip tuzunu atıyoruz. Sarımsağı tüm olarak içine atıp bir kaynar geldikten sonra altını kısıyoruz. Piştikten sonra derlemeye alıp pul biber ve ay çekirdeği ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder