Balkabağı Çorbası Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 kg balkabağı (soyulmuş hali)
- 2 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 tane soyulmuş küp küp doğranmış domates (veya konserve)
- 4-5 yaprak fesleğen
- 1 tane tavuk bulyon ya da tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kadar
Hazırlanışı
Balkabağını, soğanı, sarımsağı dilimlere ayırın, çok az sıvı yağ koyduğunuz tencerede kavurun, içerisine domatesi ve ince doğranmış fesleğeni ekleyin, üzerini geçecek kadar tavuk suyu da ekleyip kaynamaya bırakın. Kabaklar yumuşayınca blenderden geçirin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder