Beşamel Soslu Patates Graten
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Dört orta boy patates
- Tuz
Hazırlanışı
İlk önce patatesi soyalım ve yıkayalım. Cips rendeleme aparatıyla rendeleyelim veya yarım ay şeklinde keselim. Ben iki kat şeklinde yaptım çok sevildi. Yağlanmış borcama patateslerin yarısını sık sık ve birbirinin üzerine gelecek şekilde dizelim. Kaşar peyniri serpelim. Kalan patatesleri peynirin üzerine dizelim. Tencereye tereyağı ve unu alıp yağ eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştıralım. Yağ eriyince sütü döküp karıştırarak pişirelim. Topaklanma olursa sosu blenderdan geçirelim. Patatesin üzerine döküp kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder