Beyti Kebap
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 250 gr kuzu kıyma
- 250 gr dana kıyma
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 adet yufka
Hazırlanışı
Harika bir lezzet ana yemek olarak sunabileceğiniz özel bir sunum, pratik ve süper lezzet mutlaka deneyin derim.
Önce kıymamızı karıştırma kabına alalım. İçine sarımsakları ezerek koyalım. Soğanı rendeleyelim. Baharatlarını, salçasını, tuzunu katalım ve güzelce yoğuralım. 10 dk kadar sonra üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için buzdolabnına kaldıralım.
Sos için tavamıza yağlarımızı koyalım. Eriyen yağımıza salçamızı alıp kavuralım ve rendelenmiş domatesleri ekleyelim. Baharatlarını katıp 15 dk kadar pişirelim, kenara alalım.
Bu sırada dinlenen etimizi çıkaralım, yufkamızı tezgaha açalım. Bıçakla yufkamızı ortadan 2′ye bölelim ve uzun kısmına kıymalı harcımızı uzunlamasına yerleştirelim. Rulo şeklinde saralım ve yan yan keserek fırına yerleştirelim. Kalan 3 yarım yufkaya da aynı işlemi yapıp fırına alalım. 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Bu sırada fırının içine biberlerimizi atıp közleyelim.
Fırından çıkan kebabımzı tabağımıza alalım. Üzerinden domatesli sosumuzu gezdirelim. Yoğurt ve pilav eşliğinde ikram edelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder