Kavurmalı Makarna Tarifi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 300 g dana kuşbaşı
- 3, 5 bardak su
- 2 soyulmuş domates
- 1 soğan
- 2 çarliston biber
- Maydonoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım çay bardak su
- Karabiber
- Pul biber
- Çubuk makarna
Hazırlanışı
Kavurma:
İlk önce derin tenceremize 3, 5 su bardak suyu ekliyoruz ve dana etimizi içinde yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Etimizi tam pişirdikten sonra suyunu süzdürüyoruz. Sebzelerimizi küçük kesiyoruz.
Tenceremize yağı ekliyoruz ve ardından küçük kesilmiş sebzelerimizi koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz . 5 dk. sonra salçamızı içine koyuyoruz ve karıştırıyoruz ve etleri içine koyuyoruz.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştırıp ve yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin ağzını az kapatıp yaklaşık 20 dk. pişiriyoruz.
Yandan bir tencereye su koyup makarnamızı sadece az tuzlu suda pişiriyoruz (15 dk. )
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder