Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Haziran 2014 Pazartesi

Bezelyeli Nohutlu Ve Tavuklu Pilav

NefisYemekTarifleri-XJMF377Gy

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 1 bardak haşlanmış bezelye
  • 1 bardak haşlanmış nohut
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1,5 bardak pirinç
  • 3 bardak tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuk göğsü bol suda haşlanıp didiklenir.
Pirinçler güzelce yıkanır.
Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçlerin rengi değişene kadar kavrulur.
Kavrulunca 3 bardak tavuk suyu eklenir.
Haşlanmış bezelye, nohut ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir.
Tuz ve karabiber eklenir.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekince altı kapatılıp üzerine havlu serilip kapağı kapatılarak dinlendirilir.
Afiyet olsun.

Bezelyeli Nohutlu Ve Tavuklu Pilav 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz