Bezelyeli Nohutlu Ve Tavuklu Pilav
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 1 bardak haşlanmış bezelye
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 adet tavuk göğsü
- 1,5 bardak pirinç
- 3 bardak tavuk suyu veya su
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavuk göğsü bol suda haşlanıp didiklenir.
Pirinçler güzelce yıkanır.
Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçlerin rengi değişene kadar kavrulur.
Kavrulunca 3 bardak tavuk suyu eklenir.
Haşlanmış bezelye, nohut ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir.
Tuz ve karabiber eklenir.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çekince altı kapatılıp üzerine havlu serilip kapağı kapatılarak dinlendirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder