Çikolatalı Kirazlı Pasta
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 50dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 3 Yumurta
- 3 Bardağı Süt
- Yeteri kadar un (10 kaşık yetiyor)
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Damla çikolata
Hazırlanışı
Pastanın kekini yumurta-şeker-süt-un-vanilya-kakao-kabartma tozu sıralamasıyla hazırlıyoruz.
Kirazı kekin ortasına koyabilmek için ortalı kek kalıbını kullanıyoruz. (Normal kek kalıbı)
Keki 180 derece fırında 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra keki iki parçaya ayırıyoruz. Alt kısmına portakal suyunu döküyoruz ve bolca pudingi sürüyoruz :)
Kalan pudingi üst kısma sürüyoruz.
Sonra krem şantiyle süslüyoruz.
Çekirdeklerinden ayırıp 2 kaşık şeker ve birazcık suyla haşladığımız kirazı pastanın ortasına ekliyoruz.
Afiyet Olsuunnnn :))
0 yorum:
Yorum Gönder