Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
13 Haziran 2014 Cuma

Çikolatalı Kirazlı Pasta

NefisYemekTarifleri-9Xrq8oKkR

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 50dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 3 Bardağı Süt
  • Yeteri kadar un (10 kaşık yetiyor)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Damla çikolata

Hazırlanışı

Pastanın kekini yumurta-şeker-süt-un-vanilya-kakao-kabartma tozu sıralamasıyla hazırlıyoruz.
Kirazı kekin ortasına koyabilmek için ortalı kek kalıbını kullanıyoruz. (Normal kek kalıbı)
Keki 180 derece fırında 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra keki iki parçaya ayırıyoruz. Alt kısmına portakal suyunu döküyoruz ve bolca pudingi sürüyoruz :)
Kalan pudingi üst kısma sürüyoruz.
Sonra krem şantiyle süslüyoruz.
Çekirdeklerinden ayırıp 2 kaşık şeker ve birazcık suyla haşladığımız kirazı pastanın ortasına ekliyoruz.

Afiyet Olsuunnnn :))

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz