Profiterol (Tam Tarif)
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 125 gr margarin
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 4 tane yumurta
Hazırlanışı
Margarini eritin daha sonra unla kavurun.2 su bardağı su katıp pişirin. Devamlı karıştırarak rengi hafif pembeleşince altını kapatın. Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırın ve yoğurun.Tepsiye un serpin yapışmaması için 1 yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyun. 200 derecede 30 dk pişirin tabi herkesin fırın pişirme süresi farklıdır siz üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kreması için margarin hariç hepsini tencereye koyup altını yakın. Mikserle çırpıp iyice koyulaşana kadar pişirin. Altı kapatılıp margarin içine atılır soğumaya bırakılır. Sosu için bir paket hazır çikolata sosu pişirilir. Soğumaya brakılır. Hamurlar fırından çıktıktan sonra şırınga ile soğuk krema içine doldurulur. Üstüne de soğuk çikolata sosu dökülür. Dolapta biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder