Çikolatalı Milföy Cipsi
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- Yarım su bardağı damla çikolata veya blok çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Milföy hamurunun büyüklüğü her pakete göre değişiyor sanırım, benim kullandığım pakette iki tane 20cmX20cm büyüklüğünde milföy vardı. Bu tarif için siz istediğiniz miktarı ayarlarsınız. Önce fırını 190 dereye ayarlayın, ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Milföy hamurunu tezgaha açın ve pizza keseceği veya hamur keseceği ile yaklaşık 2cmx2cm karelere kesin tepsiye dizin. İyice kızarana kadar pişirin. Bu arada çikolatayı tavaya alın ve en kısık ateşte eritin, bir kaşık sıvı yağ ekleyip iyice karıştırın. Milföy fırından çıkınca hafif soğusun, sonra çatalla üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Oda sıcaklığına gelince 10 dakika kadar dolaba kaldırın. Çikolata tamamen katılaştıktan sonra servis tabağına alın, isterseniz üzerine biraz da pudra şeker serpin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder