Çilekli Tartcıklar
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 tane buz küpü
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 300 gr çilek
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 paket creme’ole
- Yarım paket çilekli bitkisel jöle
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Un, pudra şekeri, tuz ve vanilyayı karıştırıp temiz tezgahın üzerine alın, ortasını çukur şeklinde açıp tereyağını ekleyin. Un ve tereyağı karışıp topak topak olduğunda yumurta sarısını ekleyin. Hamurun yanına da buz küplerini koyun, hamuru yoğururken buzların elinizin ısısıyla eriyip suyunun yavaş yavaş hamura karışmasını sağlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (buzların tamamı fazla gelecektir, hamurun kıvamı olunca buzları hamurdan uzaklaştırın). Hamuru dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin, dolaptan alıp altını yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyana kadar bekleyin, creme’ole’yi 2,5 su bardağı sütle çırpıp tartın üzerine yayarak üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin.1 paket jölenin yarısını 1 su bardağı kaynar suyla karıştırıp çileklerin üzerine dökün. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder