Kıbrıs Tatlısı
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi (rondoda çekilmiş olacak un gibi değil küçük parçalı olacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti kaynatın (15 dk). Çünkü kek sıcak şerbet ılık olacak. Sonra yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyin. Ben yuvarlak borcam kullandım. Sonra yağlanmış tepsiye dökün ve eşit döktüğünüze emin olun. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ardından muhallebiyi yapın. Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kek piştikten sonra 10 dakika ilk sıcaklığı gidince şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektikten sonra muhallebiyi düzgün bir şekilde üzerine yayın. Buzdolabında 3 saat kadar dinlendirdikten sonra krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Biraz sıvı olmasını tercih ederim. Tatlının üzerine düzgün bir şekilde sürün, cevizi de serpiştirin. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder