Dereotlu Zeytinli Poğaça
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta (sarisi üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Dereotu
- Küçük küçük doğranmış zeytin
- Susam
Hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edilir. Küçük parçalar koparılarak yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir. Bu tariften yaklaşık 20-24 adet çıkmaktadır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder