Fırında Köfte Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 1 saat 30dk
Malzemeler
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 4 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 4 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Kıyma, ekmek, maydanoz, kuru soğan, baharatlar ve tuz derin bir kabın içinde yoğrularak köfte şekli verilir. Buzdolabında iki saat bekletilir. Borcama yapılan köfteler sırayla dizilir. Köftelerin üzerine patates ve domates dilimi konulur. 4 diş sarımsak ve 2 domates rendelenir. İki yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek sos hazırlanır. Hazırlanan köftelerin üzerine dökülür. Tereyağ da ilave edilir. 1 su bardağı su da eklenerek fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder