Domates Tava
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı (etler çok iri olmasın)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane iri kuru soğan
- 3 su bardağı domates rendesi (ben kıştan yaptığım domates sos kullandım. )
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Etler ısıtılmış tencereye alınır. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Zeytinyağı eklenip karıştırılır. Yarım aydan biraz küçük doğradığımız soğanlar eklenip kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır. Domates rendesi eklenip karıştırılır. 1 su bardağı su eklenir. Et ve domatesler özleşene kadar pişirilir. Pilav eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder