Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Domates Tava

NefisYemekTarifleri-hnVkSAfOx

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı veya dana kuşbaşı (etler çok iri olmasın)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane iri kuru soğan
  • 3 su bardağı domates rendesi (ben kıştan yaptığım domates sos kullandım. )
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Etler ısıtılmış tencereye alınır. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Zeytinyağı eklenip karıştırılır. Yarım aydan biraz küçük doğradığımız soğanlar eklenip kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır. Domates rendesi eklenip karıştırılır. 1 su bardağı su eklenir. Et ve domatesler özleşene kadar pişirilir. Pilav eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.

Domates Tava 2
Domates Tava 3
Domates Tava 4Domates Tava 5

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz