Dovga Çorbası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 demet pazı
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze kişniş
- Yarım demet nane
- 125 gram haşlanmış nohut
- 80 gram pirinç
- Yoğurt
- Tuz
Hazırlanışı
Tencereye pirinç yeterince su, pazının saplarını koyun. Kaynatın. Pirinç ve pazı sapları pişince pazıları koyun ve karıştırın. İnce kıyılmış dereotu, nane, kişniş ve maydanoz katıp karıştırın ve pişirin. Üzerine yeterince sıcak su ilavesi yapın karıştırın. Tuz ve nohut ilave edin. 10 dakika kaynatın. Pişen çorbamızı servis tabağına alıp soğutun. Soğumuş olan çorbamıza yoğurt ilavesi yapın ve servis edin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder